Kruisweg: Van op een Afstand
Statie II - Jezus neemt het kruis op zijn schouders

Statie II
Jezus stelt een dwars teken.
Hij neemt het kruis op.
Hij laat na te protesteren,
toont zich niet verongelijkt,
treedt zonder 'n zweem van hysterie
zijn kruisweg aan, soeverein.
Ook een blote-voeten-koning schrijdt.
Met een doornenkroon die drukt,
en de last van het kruis
- een ballast van eeuwen -
de zonden der wereld op zijn rug.
Achtergrond
De kruiswegstaties zijn geschilderd door Theo Kuijpers. De teksten bij de staties zijn van Mgr. Frans Wiertz (bouwpastoor van onze parochie).

In deze online versie van de Kruisweg "Van op een Afstand" worden de teksten ingekort weergegeven. De volledige teksten staan in het boekje "Van op een Afstand" dat u hier kunt bestellen.

Bestel het kruiswegboekje
Het boekje "Van op een Afstand" kost € 7,50 (excl. verzendkosten). Er is ook een diaserie (niet-digitaal) beschikbaar voor € 15,00 euro. Vul uw gegevens in, dan sturen wij u het zo snel mogelijk toe. Informatie over de wijze van betaling zal bij de levering bijgesloten worden.

Als u vragen heeft of een grote(re) bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met het parochiebureau.

boekje(s) dia(s)