Kruisweg: Van op een Afstand

Al loopt iedereen weg:
moeders lopen niet weg.
Maria zou het kruis
letterlijk méé willen dragen.
De nieuwe Adam
ontmoet de nieuwe Eva:
zij die zonder schuld zijn
dragen elk hun kruis.
En bekrachtigen zo
het nieuwe verbond.

En op de achtergrond
voor de kerktoren van Limmel
werken mensen dóór.
Ze laten voorbijgaan
het kruis als genade.
Ziende zijn ze blind
horende zijn ze doof.
Achtergrond
De kruiswegstaties zijn geschilderd door Theo Kuijpers. De teksten bij de staties zijn van Mgr. Frans Wiertz (bouwpastoor van onze parochie).

In deze online versie van de Kruisweg "Van op een Afstand" worden de teksten ingekort weergegeven. De volledige teksten staan in het boekje "Van op een Afstand" dat u hier kunt bestellen.

Bestel het kruiswegboekje
Het boekje "Van op een Afstand" kost € 7,50 (excl. verzendkosten). Er is ook een diaserie (niet-digitaal) beschikbaar voor € 15,00 euro. Vul uw gegevens in, dan sturen wij u het zo snel mogelijk toe. Informatie over de wijze van betaling zal bij de levering bijgesloten worden.

Als u vragen heeft of een grote(re) bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met het parochiebureau.

boekje(s) dia(s)