Kruisweg: Van op een Afstand

Statie IX
Op zijn kruisweg
dwars door onze huiselijkheid
valt Jezus voor de derde keer.
De lasten van allen
de zonden van de wereld,
wie kan ze torsen?

Onze ogen zijn vertrouwd
met het vierkante raam
van de televisie,
die onafgebroken
beelden spuit
van mensen die bezwijken.

Het judaskruit rinkelt
achter de glazen ruit-schijf
die het gebeuren buiten
buiten l??t.
Wie trekt een venster open:
wie roept: ik kom!
Achtergrond
De kruiswegstaties zijn geschilderd door Theo Kuijpers. De teksten bij de staties zijn van Mgr. Frans Wiertz (bouwpastoor van onze parochie).

In deze online versie van de Kruisweg "Van op een Afstand" worden de teksten ingekort weergegeven. De volledige teksten staan in het boekje "Van op een Afstand" dat u hier kunt bestellen.

Bestel het kruiswegboekje
Het boekje "Van op een Afstand" kost € 7,50 (excl. verzendkosten). Er is ook een diaserie (niet-digitaal) beschikbaar voor € 15,00 euro. Vul uw gegevens in, dan sturen wij u het zo snel mogelijk toe. Informatie over de wijze van betaling zal bij de levering bijgesloten worden.

Als u vragen heeft of een grote(re) bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met het parochiebureau.

boekje(s) dia(s)