Kruisweg: Van op een Afstand
Statie V - Simon van Cyrene helpt Jezus het kruis dragen

Statie V
De loden last
begint zwaarder te drukken.
De zwarte raaf
wordt dreigender en groter.
Hij wordt door zijn begeleider
naar zijn dood en ondergang
toegetrokken,
zo lijkt het.

En dan wordt
heel het landschap
lichter en warmer
wanneer Jezus het gezicht ziet
van Simon.
Een man die niet lang kletst,
maar het lijden
mee aanvat,
zijn schouders eronder zet.
Achtergrond
De kruiswegstaties zijn geschilderd door Theo Kuijpers. De teksten bij de staties zijn van Mgr. Frans Wiertz (bouwpastoor van onze parochie).

In deze online versie van de Kruisweg "Van op een Afstand" worden de teksten ingekort weergegeven. De volledige teksten staan in het boekje "Van op een Afstand" dat u hier kunt bestellen.

Bestel het kruiswegboekje
Het boekje "Van op een Afstand" kost € 7,50 (excl. verzendkosten). Er is ook een diaserie (niet-digitaal) beschikbaar voor € 15,00 euro. Vul uw gegevens in, dan sturen wij u het zo snel mogelijk toe. Informatie over de wijze van betaling zal bij de levering bijgesloten worden.

Als u vragen heeft of een grote(re) bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met het parochiebureau.

boekje(s) dia(s)