Kruisweg: Van op een Afstand
Statie VI - Veronica droogt het gezicht van Jezus af met een doek

Statie VI
De vogels hebben hun nesten,
maar de Mensenzoon
heeft geen steen
om zijn hoofd
op neer te leggen.

Na Maria en Simon
is het opnieuw
een vrouw
die niet wegloopt,
maar door de barri?res heenbreekt.
Veronica reikt hem
over de versperring een doek,
om zijn gezicht
op te doen rusten.
En dankbaar
geeft Hij een verrassend geschenk,
bloed, zweet en tranen
die beklijven.
Achtergrond
De kruiswegstaties zijn geschilderd door Theo Kuijpers. De teksten bij de staties zijn van Mgr. Frans Wiertz (bouwpastoor van onze parochie).

In deze online versie van de Kruisweg "Van op een Afstand" worden de teksten ingekort weergegeven. De volledige teksten staan in het boekje "Van op een Afstand" dat u hier kunt bestellen.

Bestel het kruiswegboekje
Het boekje "Van op een Afstand" kost € 7,50 (excl. verzendkosten). Er is ook een diaserie (niet-digitaal) beschikbaar voor € 15,00 euro. Vul uw gegevens in, dan sturen wij u het zo snel mogelijk toe. Informatie over de wijze van betaling zal bij de levering bijgesloten worden.

Als u vragen heeft of een grote(re) bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met het parochiebureau.

boekje(s) dia(s)