Kruisweg: Van op een Afstand
Statie VII - Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis

Statie VII
Soms verlang je naar het einde.
Jezus valt weer,
immers in de wijde omtrek
is er geen helpende hand meer,
geen troostende ogen,
geen warm kloppend hart.

Ook zijn omgeving,
zijn familie en leerlingen,
die Hem op een afstand volgen,
zij dreigen het op te geven.
Ze zijn er nog wel,
met waarnemende ogen,
hoe lang nog?

De tweede val:
een Jezus
die dreigt ten onder te gaan
en toeschouwers
die zich afwenden.
Achtergrond
De kruiswegstaties zijn geschilderd door Theo Kuijpers. De teksten bij de staties zijn van Mgr. Frans Wiertz (bouwpastoor van onze parochie).

In deze online versie van de Kruisweg "Van op een Afstand" worden de teksten ingekort weergegeven. De volledige teksten staan in het boekje "Van op een Afstand" dat u hier kunt bestellen.

Bestel het kruiswegboekje
Het boekje "Van op een Afstand" kost € 7,50 (excl. verzendkosten). Er is ook een diaserie (niet-digitaal) beschikbaar voor € 15,00 euro. Vul uw gegevens in, dan sturen wij u het zo snel mogelijk toe. Informatie over de wijze van betaling zal bij de levering bijgesloten worden.

Als u vragen heeft of een grote(re) bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met het parochiebureau.

boekje(s) dia(s)